Al Dente – Italiensk matlagning på riktigt av Samantha Santambrogio-Öberg

En lustfylld resa genom den italienska matkulturen i dofter, smaker och bilder. Vi visar hur du tillagar, äter och umgås kring italiensk mat och hur du använder dig av de bästa svenska råvarorna. En bok som drivs av kärlek till den italienska maten och det svenska landet. Svenskarna lagar italiensk mat som aldrig förr. Men kanske har du, som många andra, känt att det inte riktigt smakar som i Italien? Det beror naturligtvis på miljön, att njuta av en skaldjurspasta i Neapel är en annan upplevelse än att servera den hemma vid köksbordet. Men valet av råvaror och små detaljer i tillagningen gör också skillnad liksom stämningen kring bord och grytor för att få till la vera cucina italiana: italiensk matlagning på riktigt. På riktigt? Inte ett recept på tomatsås utan fem. Inte samma oliv­olja till allt utan minst fyra olika. Inte kokfärdig gnocchi utan egenhändigt knådad. Inte bara en rätt på middagsbordet utan två, gärna tre och helst fyra. Det är italiensk mat på riktigt. Det behöver inte vara dyrt, svårt eller krångligt att äta riktigt gott. Enkla men väl valda råvaror, mat som går snabbt och lätt att laga men som man ska ta sig tid att njuta av. Vardagsbestyren tvingar ofta till snabbätande men det finns lösningar även på det. Vi ses i köket! Eller, på italienska: ci vediamo in cucina

ISBN: 9789113049670

Provläs boken