Groddar, skott & mikrogrönt av Lina Wallentinson

Lär dig grodda och odla skott och mikrogrönt! Det är lätt, går snabbt och är ett smart sätt att få i sig mer nyttigt grönt. Allt du behöver är ett durkslag eller en burk plus några frön. Låt ärter, linser, bönor, bovete och quinoa bli till grymma groddar och smarta skott. Grodda i burk, durkslag, sil eller påse. På höjden, i mörker eller under tryck. Spirande skott odlas på fuktat papper eller i jord. De olika metoderna beskrivs ingående och inspirerande, illustrerade av vackra recept och steg för steg-bilder. Även näringsmässigt är groddar och skott oslagbart smart. När groddningen tar fart väcks enzymerna i fröet till liv, vilket gör att näringen lättare tas upp när vi äter dem. Vitamininnehåll, mineraler och antioxidanter ökar och bibehålls då växtkraften i groddformatet inte är förbrukad. Allt finns kvar i det lilla skottet. Upptäck en färgstark värld av groddar och skott och lär dig nya sätt att använda dem. Laga groddad ärtfalafel eller färska vårrullar med skott, rödkål och mango. Mixa en pesto på rucolaskott eller baka knäcke på quinoagroddar. Eller kanske en försvinnande god snickerskaka raw style med groddade sesamfrön, jordnötssmör och kakao. Ur innehållet: NäringsläraGroddskola, grodd för grodd och skott för skott: detaljerade och enkla beskrivningar av smak, metod och användning av var och en av groddarna och skottenCirka 30 matiga recept på allt från enkelt groddtrasel till grytor och groddade popcornskott

ISBN: 9789174245561

Provläs boken