Tio lektioner i matlagning av Lotta Lundgren

Tio lektioner i matlagning är en personlig och underhållande bok om mat, kokkonst, känslor, kön och mycket mer av Lotta Lundgren, känd från SVT:s Historieätarna. Kan alla lära sig att laga mat? Kan man gå andra vägar än dem som finns i traditionella kokböcker? Och kan man till och med ha roligt när man lagar mat? Tio lektioner i matlagning är en annorlunda bok om matlagning i fri stil, ätandets glädje, före detta pojkvänner, kärlek i gasform, otacksamma ungar, vikten av jämställdhet, smaksinnets fysionomi, problemet med kost, författandets plågor, maten som religion, kreativitetens källor, mat och sex, kökets utrustning, kött som konflikthärd, konsekvenser av kroppsfett, pengar och döden, men kanske mest av allt - hur man gör när man lagar mat. I boken finns cirka 30 recept. Ur innehållet till Tio lektioner i matlagning: 1. Redskap 2. Känslor 3. Smak 4. Kött 5. Kön 6. Kost 7. Efteråt 8. Barn 9. Pengar 10. Hur man gör när man lagar mat Lotta Lundgren, född 1971, är vass matskribent, erfaren kokboksförfattare och lovprisad programledare för SVT:s Landet Brunsås och Historieätarna. Hennes bok Om jag var din hemmafru eller hur du får en vardag att smaka som en lördag fick stor uppmärksamhet när den kom 2010

ISBN: 9789146222224

Provläs boken