Följ med till Provence, där kullarna doftar av vild rosmarin och timjan. Här finns stjärnkockens bästa recept på mustiga grytor, lätta fiskrätter och härliga efterrätter.

Till vardags styr Danyel Couet ett av Sveriges främsta restaurangkök, det på F12 i Stockholm. Men han lagar naturligtvis även mer än gärna mat när han är ledig. I Mina smaker från Provence bjuder han på de rätter som ligger honom allra varmast om hjärtat, dem han ofta lagar hemma. Mat från Medelhavet som smakar sol och värme och som är enkel att laga.

Boken är paketerad på ett nytt och praktiskt sätt för hemmamatlagaren. Den är försedd med ringpärm och kan ställas på högkant. Varje enskilt, enkelt beskrivet recept upptar en egen sida, vilket gör att stjärnkocken Danyel kan stå bredvid dig på köksbänken när du lagar middag. De vackra bilderna är tagna av David Loftus.

I serien ”Stjärnkocken vid din spis” ingår också Stefano Catenaccis Mitt goda Toscana, Melker Anderssons Mina frestelser från Grekiska övärlden samt Markus Aujalays Mina favoriter från Barcelona

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>