Om

Här på www.provläs.se kan du provläsa nya böcker direkt på din dator.

Tjänsten drivs av företaget Triple Beta AB, som bland annat även driver webbplatserna Bokrecension.se, Boktrailer.se och Bokfynd.nu. Vi är inte knutna till ett speciellt förlag eller speciell bok, utan försöker att inkludera böcker från så många förlag som möjligt.

Vi hoppas kunna sprida provläsningsavsnitten till så många som möjligt så snabbt som möjligt. Därför är vi alltid snabba att berätta om nya böcker via RSS, Twitter, Facebook och e-post (läs mer här). Alla som har en hemsida/blogg/butik kan själva enkelt länka in förlagens provläsningsavsnitt utan kostnad.

Hur skiljer ni er från andra liknande tjänster?
Dels betalar inte förlagen för att vi skall publicera deras provläsningsavsnitt. Och dels betalar inte de privatpersoner, företag och organisationer som vill publicera provläsningsavsnitten på sina egna hemsidor via oss (nätbutiker, bibliotek, förlag, bloggar m.m.). Med andra ord: Provläs.se är helt gratis för alla.

Vi är dessutom den enda svenska tjänst som erbjuder dig som besökare att gratis prenumerera på alla nya provläsningsavsnitt.

Hur tjänar ni pengar?
Det gör vi inte. Inte än i alla fall. Vi har dock lagt in några små textannonser på våra sidor. Vår förhoppning är att vi på på sikt skall få in lite intäkter genom dessa. Hör gärna av dig om du är intresserad av att annonsera.

Den bok som jag vill provläsa saknas. Kan ni ta in den?
Det är inte vi själva som skapar provläsningsavsnitten. Det gör förlagen. Om en viss bok saknas kan det bero på att förlaget ifråga ännu inte skickar oss sina provläsningsavsnitt. Du kan själv kontakta förlaget och tipsa dem om vår tjänst.

Har ni något API?
Ja. Du kan läsa mer på den här sidan.