De röda äpplena av Iris Qvänskog

Alltihop började med äpplena... För tolv år sedan försvann Helenas bästa vän. Idag håller det på att hända igen. För att rädda sin pojkvän måste hon minnas vad som hände då. Men vågar hon? Det kändes som något hårt och knotigt höll fast honom. Fredrik försökte ta sig loss, men det var omöjligt. Något rev honom i ansiktet. Var det grenar eller, han ville nästan inte tänka tanken, kanske händer? Det var tyst, nästan för tyst. Och var fanns Axel? Jag ville ropa på honom, men innan jag hunnit ge ifrån mig något ljud fick jag syn på äpplet. Det var blodrött och verkade nästan glöda. Det var som en magisk kraft fick mig att gå närmare. När jag kom fram till trädet sträckte jag ut handen efter äpplet, men innan jag lyckats få tag i det lossnade det och föll. Jag följde det med ögonen. Det verkade ta en evighet innan det till slut nådde marken och krossades mot en sten. En blodröd tjockflytande vätska spreds över stenen och rann sedan ner i gräset

ISBN: 9789186747008

Provläs boken