Den inre resan av Lars Eklund

Det är kallt i Karlskoga den sista februari och snön yr i luften när jag åker till Skavsta Flygplats. Jag är på väg till Sevilla för att vandra ett tusen kilometer till Santiago de Compostella. Det blir nu min andra vandring i Spanien. Många har frågat "varför går du så här?" Jag kan inte svara enkelt på den frågan men tystnaden och monotonin under vandring stimulerar mina tankaroch ger både mig och min kamera nya vyer. Nu har jag den historiskt äldsta vandringsleden i Europa framför mig, Via de la Plata eller "Silvervägen", som romarna, morerna och Hannibal använde före mig." Följ med författaren i hans berättelse från de minst besökta pilgrimslederna: Vis de la Plata genom Salamanca och Ourence och leden Camino Mozárabe från Granada, genom den vackra staden Córdoba. Dessutom leden i Portugal från Lagos grenom Lissabon och Porto, samt den ödsliga leden Camino de Levante, som bitvis sammanfaller med Ruta de Don Quijote i la Mancha provinsen. Lederna slutar i Santiago de Compostela. Här finns författarens bästa bilder och personliga upplevelser under vandringarna, med många historiska episoder från olika platser, där romare och muslimer från Nordafrika invaderat den Iberiska halvön. Under sina vandringar har Lars också reflekterat över det som varit och delar med sig av sina minnen från sitt arbete i Iran före revolutionen 1979. Nyligen vandrade Lars åter på den franska leden, som han beskriver i sin bok om de populära pilgrimslederna. Läs mer om alla leder som författaren vandrat: www.buencamino.se

ISBN: 9789187435867

Provläs boken