Mitt brinnande hjärta av Tasso Stafilidis, Katy Kimbell

Jag mötte ondskan rätt tidigt i mitt liv. Den kom att visa sig på olika sätt. Mitt första mordhot fick jag redan som femtonåring. Ur Mitt brinnande hjärta I Mitt brinnande hjärta tar Tasso Stafilidis med oss på en personlig resa genom sitt liv och erfarenheter från åren i Sveriges riksdag. Det handlar om att komma ut, utsattheten som ensam öppen bög i riksdagen. Priset för öppenhet är hatbrev och direkta mordhot. I denna självutlämnande bok får vi en inblick i hur heteronormen präglar riksdag och lagstiftning. Om homofoba utfall och anklagelser om homomaffian och homolobbyn, som leder tankarna till ett kallt 1930-tal då nazisterna hetsade mot judar med precis samma konspirationsteorier. Tasso tar oss även med på sina resor till Iran och Marocko, där homosexuella förtrycks och straffas med döden. Och det var i Marocko Tasso träffade sin man Sebastian. Här berättas även deras historia som till en början kantades av omgivningens fördomar och fördömanden. Mitt brinnande hjärta ger oss en inblick i Tassos brinnande kamp för det kärleksideal han kämpat för sedan barnsben. När Tasso Stafilidis valdes in i riksdagen 1998 blev han den första öppet homosexuella ledamoten, som var öppen vid sitt inval. Han tog initiativ till Riksdagens HBT-grupp. Författarfoto: Cecilia Mellberg Omslag: Katy Kimbell

ISBN: 9789185505135

Provläs boken