Efter succén med Betong som Hobby lockar nu Malena Skote med nya dekorativa betongprojekt. Uppfinningsrikt och inspirerande – allt mycket pedagogiskt beskrivet med steg- för stegteckningar och fotografier. Medan hennes tidigare bok vände sig till nybörjare innehåller den nya boken mer avancerade metoder. Tydliga anvisningar hur man använder formar i silikon, trä och plåt och hur man jobbar med finishen och detaljerna.

Malena håller själv kurser och har även tagit med deltagarnas mest kreativa och spännande projekt i den nya boken. En mängd inspirerande betongföremål att göra själv!

Ur innehållet: 

· Liten trädgårdsbänk, ett minibord och en diskbänk i betong.

· Krukor i blått. Rak kruka eller liten ljusstake med porslinsskärva med favoritmönstet. Veckad blomkruka i vitbetong. Kruka med växtrelief. Trädgårdskrukor i hypertufa.

· Skålar med bladmönster. Äggskalsformad skål gjuten runt en stor boll.

· Stora och små fat – med silvermönster med hjälp av sprayfärg och spetsduk i plast. Fågelbad med fisk i spegelglas som dekoration. Fat med gammaldags reliefkant gjutet på metallbricka.

· Betongplattor – Tåliga bordstabletter, grytunderlägg, plattor för blockljus mm . Gångplattor för växthuset eller trädgårdsgången med blad- eller pepparkaksmönster.

· Pusselplatta – fri form att lägga på gräsmattan.

· Färgsprakande löv – gjutna rabarberblad målade i olika nyanser.

· Värmeljusstakar gjutna i papprör eller i muffinsformar.

· Kudde, dekorationsfrukter, trädgårdsgroda och ansiktsrelief i betong.

Pressröster:

”På ett enkelt sätt förklaras hur man kan gjuta de där sakerna som visas på bilderna i boken. /…/ Lekande lätt tar författaren en gammal veckad lampskärm och använder som gjutform och det färdiga resultatet blir hänförande.”

Gotlands Allehanda 

 

Kommentarer är avstängda.