Den franske bagaren: Surdeg, mat, kärlek av Sebastien Boudet

I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling välbevarade familjerecept som en kärleksfull hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och ljuvliga bakverk hittar du även oumbärliga recept på franska maträtter - alla med en anknytning till bagarens kök. Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Här hittar du allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid - den provencalska Fougassen. Dessutom informativa avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas. Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt innankråm. Dessutom en svensk klassiker i uppdaterad form, kanelbullar på surdeg. Desserter att dö för Allt från den enklaste franska äppelpajen där äpplet och smöret ensamma spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate. Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur. Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar. Den franske bagaren är rikt illustrerad bok med stämningsfulla fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Bakom de storslagna illustrationerna står konstnären Olaf Hajek

ISBN: 9789174242362

Provläs boken