Mina gästers mat : grillmenyer från Skinnarviksberget av Paolo Roberto

Slugger med känsla för matlagning Han har knockats och räknats ut på fler än ett sätt, men alltid rest sig. Från ökänd ungdomsbrottsling och sedermera proffsboxare till egen företagare, föreläsare, småbarnspappa, matlagare och författare ? kort sagt en man med tusen järn i elden och en energi och vilja som få. Visst blir man nyfiken? Vem är han, Paolo Roberto? Och vad bjuder han på för god mat denna gång? I Mina gästers mat bjuder Paolo en brokig och för honom betydelsefull samling svenska och italienska gäster på härliga grillmiddagar ? från barndomskamraten Roberto till biskop Arborelius. Vi får träffa hans boxningstränare Leffe Carlsson, den världsberömda vinmakaren Sandro Boscaini, regissören Staffan Hildebrand, mamma och pappa Roberto, en skräckinjagande granne, ett härligt gäng italienska vikingar, hans hustru Lena och hennes systrar samt italienska farbrodern Luca. Till varje gäst hör en berättelse, vilka tillsammans bildar en fascinerande karta över Paolos liv, då och nu. I hans förra kokbok - försäljningssuccén Mina fastrars mat - tog Paolo med oss till fastrarna i Maddaloni, Neapel. Möten som både värmde våra hjärtan och frestade våra smaklökar. Och självklart är fastrarna med på ett hörn också denna gång ? inte minst genom att det är deras recept, som vi får laga och njuta av. Fokus ligger nu på att grilla, och det är något fastrarna är helt suveräna på. Det är okomplicerat med naturliga smaker och fräscha råvaror. Fisk, skaldjur, kött och grönsaker hamnar på grillen. Det är förstås italiensk mat när den är som allra bäst ? vackra grillspett, rosmaringrillad kyckling, pampig tonfiskfilé och kryddiga kalvkotletter. Här finns också en mängd recept som inte kräver en grill, t.ex. olika mustiga pastarecept och drömlikt goda efterrätter. Jonas och Lottie Hallqvists sommarvarma matbilder och Tina Axelssons karaktärsmättade porträttbilder i kombination med oslagbar italiensk matmiljö kokar ihop till en bok som bjuder på så mycket mer än bara härlig mat. Så tänd grillen och njut av den svårslagna föreningen av svensk sommar och Paolos italienska mat!

ISBN: 9789174240214

Provläs boken