Glöd med Björn Frantzén : grillen, smaken, ölen av Björn Frantzén

Mat och öl i en perfekt kombination Gillar du nytänk med råvaran och smakerna i fokus ska du hänga runt grillen hos krögaren Björn Frantzén. Här får du lära dig att med olika svårighetsgrad grilla kött, fågel, fisk, grönt och varma efterrätter och dessutom hur du gör perfekt pommes frites och majonnäs. Och till varje rätt får du förslag på den bästa ölen att servera till. Smakerna studsar upp ur sidorna och inspirerar till att sätta igång! Här doftar tryffel, citron, vitlök, chili, kardemumma, mynta och vanilj. På grillen ligger kött som lammstek, hamburgare, kyckling, anka och köttfärslimpa, men också fisk och skaldjur i form av torsk, seabream, makrill, pilgrimsmusslor och hummer. På det gröna temat grillas fänkål, sparris, morötter, svamp, rödbetor och mer därtill. Och självklart tar även efterrätterna vägen via grillen, så här serveras rabarber, ananas, äpplen, fikon och mycket mer. Boken är dessutom pepprad med proffsiga tips från kocken - från och med nu behöver du aldrig mer misslyckas med fisk som går sönder på gallret. Så greppa ölen, tänd grillen och ät riktigt gott! "Ska du bara införskaffa en kokbok inför sommarens grilleskapader så är det här det gjutna valet: Glöd med Björn Frantzén. Ni känner säkert redan till herr Frantzén - stjärnkocken bakom krogarna Restaurant Frantzén och The Flying Elk, bland annat. En hantverkare ut i fingerspetsarna, med förmågan att skapa rätter så intrikata och komplicerade att man inte trodde det var möjigt. Men det som gör den här boken bra är att den är allt annat än komplex: den är direkt, tydlig, rak - med massor av handfasta tips för den som vill bli kung vid grillen i sommar: hur du kryddar för att få fram mest smak, hur du undviker att grilla köttet torrt, hur du grillar fisk utan att den fastnar i gallret. Bland annat." Café

ISBN: 9789174244168

Provläs boken