Husdjur Nötkött av Anna Jamieson, Pernilla Salevid, Anna Hessle, Helena Stenberg

Nu ger Natur & Kultur ut en ny serie läroböcker om husdjur. Först ut är Mjölkkor som nu finns i lager. Nötkött och Grisar kommer under 2010. Mjölkkor En bok som innehåller det mesta som man behöver lära sig om man ska arbeta med mjölkkor: det dagliga arbetet med att sköta en mjölkkobesättning, management, näringslära och utfodringsstrategier, byggnadsplanering, mjölkningsanläggningar, fortplantning, rekrytering, sjukvård och avel. Boken bygger både på beprövad erfarenhet och aktuella forskningsresultat, och innehåller många tabeller och diagram. Författaren Maria Nilsson är agronom och lärare vid Uddetorp Naturbruksgymnasium i Skara. Grisar En bok som innehåller det mesta som man behöver lära sig om man ska arbeta med grisar: den dagliga skötseln, ekonomi, näringslära och utfodring, byggnader, smittskydd, fortplantning, tillväxtgrisar, slaktgrisar, rekrytering, sjukvård och avel. Praktiska kunskaper paras med aktuella forskningsresultat. Författaren Kerstin Ewing är lantmästare och lärare vid Önnestads Naturbruksgymnasium i Kristianstad. Hon har tidigare medverkat i Naturbrukets Husdjur, del 2. Nötkött Denna lärobok handlar om produktion av nötkött och ger liksom de två första böckerna en rejäl grund att stå på. Några av de områden som behandlas är: byggnader och utfodringsystem, fodermedel, näringsomsättning och tillväxt, uppfödningsmodeller och foderstater för slaktdjur, dikalvsproduktion, hälsovård, avel för nötköttproduktion, produktionsplanering, uppföljning och ekonomi. Författaren Anna Jamieson är agronom och verksam inom Världsnaturfonden i projektet Naturbeteskött. Hon har tidigare bl.a. varit lärare vid Naturbruksgymnasiet i Östergötland och medverkat i Naturbrukets Husdjur, del 2. Författaren Anna Jamieson är agronom och verksam inom Världsnaturfonden i projektet Naturbeteskött. Hon har tidigare bl.a. varit lärare vid Naturbruksgymnasiet i Östergötland och medverkat i Naturbrukets Husdjur, del 2

ISBN: 9789127417526

Provläs boken