Livet som anhörig : I skuggan av cancer, alzheimer och ALS av Sara Natt och Dag

- Efter obetydlig sömn börjar en ny dag i helvetet. Gråter när jag ska duscha. Gråter när jag ska schamponera håret. Gråter när jag klär på mig. Klockan är fem på morgonen och jag upprepar ett mantra i huvudet: "Skärp dig nu. Skärp dig nu. Kissa. Duscha. Klä på dig. Ät för guds skull någonting. Borsta tänderna." Jag svär på att aldrig någonsin mer gnälla över att gå upp tidigt när jag ska gå till jobbet. I dag går jag upp för att min son ska sövas för han har cancer.   I Livet som anhörig får vi möta sex personer som berättar om sina sätt att hantera livet med en svårt sjuk anhörig; hur de har gjort för att klara vardagen, slitningen mellan den egna tillvaron och omsorgen om den sjuke. Tillsammans med fotograf Urban Brådhe har Sara Natt och Dag följt dessa personer och deras anhöriga under drygt ett år. Det här är en bok som visar att vi klarar betydligt mer än vi tror är möjligt,   att det finns hopp och att livet alltid går vidare vad som än händer

ISBN: 9789172057630

Provläs boken